Zakelijk Brabant
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van tijdregistratie?

Tijdregistratie kent diverse voordelen. Wanneer werknemers te maken hebben met tijdregistratie zijn ze vaak ook beter in tijd managementvaardigheden tijdens het werken. Door middel van tijdregistratie wordt alles vastgelegd. Je kunt dus minder snel afgeleid raken wanneer er gebruik wordt gemaakt van tijdregistratie. Wanneer werknemers gaan proberen te multitasken, kan dit een negatief effect hebben op hun productiviteit. De productiviteit van werknemers heeft natuurlijk weer invloed op het functioneren van het bedrijf. Tijdregistratie komt vooral goed van pas om een beeld te krijgen over de productiviteit van werknemers. Een werkgever kan hierdoor ook inzien welke taken te veel tijd vragen van werknemers. Wanneer een bepaalde taak te veel tijd in beslag neemt, kan een werkgever afwegingen maken en bijvoorbeeld bepaalde activiteiten aanpassen. 

Iedereen binnen een team is verantwoordelijk 

Binnen een team is eenieder verantwoordelijk en door middel van tijdregistratie personeel is het mogelijk om deze verantwoordelijkheid te stimuleren. Op de werkvloer is het van belang dat elke werknemer zich gewaardeerd voelt. Wanneer dit niet het geval is, zullen werknemers zich niet gemotiveerd voelen. Dit betekent dat ze niet optimaal zullen presteren. Tijdregistratie zorgt ervoor dat een werkgever op de hoogte is over alle belangrijke zaken. Hierbij kun je onder andere denken aan welke taken er zijn voltooid en hoeveel tijd deze taken hebben gekost. Bij gebruik van tijdregistratie krijgen werknemers het gevoel dat zij beter moeten presteren. Bovendien moet dit niet opgevat worden als een bedreiging tegenover de werknemers. Het is juist de bedoeling dat iedereen even hard gaat werken en dat ze hiervoor waardering terugkrijgen. 

Het belang van transparantie 

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van tijdregistratie, weten werkgevers vaak erg weinig over het werkproces. Tijdregistratie garandeert transparantie omtrent het werkproces. De werkgever krijgt hierdoor een beeld over alle taken die worden uitgevoerd op het werkveld. Het is ook mogelijk om in te zien welke taken er bijvoorbeeld worden verwaarloosd. Doordat alles zo transparant is, kunnen werkgevers hun taak beter uitvoeren. Wanneer ze merken dat de werkdruk onder werknemers bijvoorbeeld te hoog is, kunnen ze aanpassingen uitvoeren waardoor werknemers efficiënt te werk zouden kunnen gaan. Hierbij kun je denken aan het toewijzen van een taak aan meer werknemers. Daarentegen is het ook mogelijk om minder mensen toe te wijzen aan een bepaalde taak. Indien de werkdruk niet te hoog is, kan dit namelijk loonkosten besparen. Kortom is transparantie op de werkvloer eigenlijk onmisbaar. 

 

https://www.get.nl/nl/oplossingen/tijdregistratie/