Hoe u als ondernemer uw voordeel doet met de doelgroep van de participatiewet

Een medewerker die een achterstand op de arbeidsmarkt heeft inzetten in uw bedrijf vraagt om een goede bedrijfsanalyse en matching. Het kunnen ook mensen zijn die nu in de bijstand zitten en die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De laatste groep bestaat uit mensen die in aanmerking komen voor sociale werkvoorziening. Ondanks de afstand tot de arbeidsmarkt willen deze mensen graag werken en dat schept trouw richting uw organisatie. En door WerkgeversServicpunt West-Brabant in te schakelen heeft u snel uw posities gevuld en maakt u gebruik van de financiële voordelen die deze banen u opleveren.

Meer informatie over de doelgroep, diensten en regelingen over de participatiewet bij deze expert

Het is niet zo eenvoudig als u denkt om een persoon aan te nemen vanuit de participatiewet, als u hier niet goed van op de hoogte bent. Zie dan nog maar eens geschikte mensen te vinden, zonder de hoofdprijs te betalen. Heeft u al van Wajong banen gehoord? Dit zijn banen die speciaal worden ingericht voor de doelgroep van de participatiewet. Bijkomend voordeel is dat u als werkgever gebruikmaakt van diverse kortingen en andere financiële voordelen. Informeer gewoon eens bij WerkgeversServicepunt West-Brabant en laat u bijpraten over de voordelen van deze manier van werken.

Zo vult u de posities voor Wajong banen bij uw bedrijf zo snel mogelijk in

Een jongere in de Wajong komt bij u werken voor een lager tarief, maar met dezelfde inzet als iedere andere werknemer! Hoe heeft dit betrekking op uw wens om Wajong banen in te vullen bij uw bedrijf? Nou, u heeft om mee te beginnen een groot werkzoekendenbestand nodig om uit te kiezen. Het liefst een database met daarin de doelgroep van de participatiewet. Die database vindt u bij WerkgeversServicepunt West-Brabant. Sterker nog, u vindt hier het grootste werkzoekendenbestand van heel Nederland. Maak hier gebruik van en profiteer van andere voordelen zoals het afhandelen van administratieve zaken.