Zakelijk Brabant
Image default
Aanbiedingen

Hoe kunnen tyleen koppelingen je leven makkelijker maken

Als je ooit van tyleen koppelingen hebt gehoord, vraag je je misschien af waar ze precies voor worden gebruikt. Kort gezegd zijn tyleen koppelingen verbindingsstukken die twee stukken polyethyleen pijp met elkaar verbinden. Maar hoe werken ze? En wat maakt ze zo geweldig voor huis projecten en reparaties? Lees verder om erachter te komen! 

 

Wat zijn tyleen koppelingen? 

Tyleen koppelingen zijn koppelingen die twee stukken van een tyleen buis met elkaar verbinden. De koppeling heeft een vrouwelijk uiteinde met een rubberen afdichting en een mannelijk uiteinde met een fitting met weerhaak, die in het vrouwelijke uiteinde wordt gestoken. Wanneer de twee uiteinden worden verbonden, creëert de rubberen afdichting een luchtdichte verbinding die voorkomt dat water of gas weglekt. Dit maakt tyleen koppelingen tot een ongelooflijk nuttige en betrouwbare optie voor thuis projecten, zoals loodgieters- of gasleidinginstallatie. 

 

Waarom tyleen koppelingen gebruiken? 

Tyleen koppelingen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten koppelingen. Om te beginnen zijn ze ongelooflijk eenvoudig te installeren, alles wat je nodig hebt, is één stuk gereedschap (een tang) en wat basiskennis over hoe je alles correct in elkaar zet. Bovendien hoef je bij deze koppelingen niet te solderen of te lassen, zoals bij andere types. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over gevaarlijke dampen of open vuur in je huis! Tenslotte zorgen tyleen koppelingen ook voor een veilige verbinding die niet gemakkelijk loslaat, zelfs niet bij hoge waterdruk of trillingen van nabijgelegen bronnen, zoals verkeerslawaai of passerende treinen. 

    

Wat kun je doen met tyleen koppelingen? 

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos als het gaat om het gebruik van tyleen koppelingen in je huis projecten! Van het verbinden van leidingen voor een nieuwe gootsteeninstallatie, tot het repareren van een oude gasleiding (of zelfs het helemaal opnieuw installeren ervan!). Deze kleine verbindingsstukken kunnen elk project veel gemakkelijker en veiliger maken dan wanneer je alternatieve methoden zou gebruiken, zoals solderen of lassen. En omdat ze overal verkrijgbaar zijn bij de meeste bouwmarkten, zijn ze ook ongelooflijk handig!

https://www.wildkamp.nl/assortiment/drukleidingen-fittingen/waterleidingsystemen/tyleen-waterleidingen-koppelingen/2001012